jordgubbsmysteriet

Bild

Upptäckte en grön jordgubbe avsliten från sin planta på balkongen i morse. Min käre man svor på att han var oskyldig, mycket mystiskt.

Dramat fick sin upplösning är jag hörde ett ”klatjonk” från balkongen – det var en av skogsduvorna som var och snattade i balkonglådorna! Har varit jäkligt irriterad på sparvarna och mesarna som snott mina örter hela våren, men skogsduvorna kan man liksom inte bli arg på. De kämpar varje år med att bygga ett bo i trädet under oss, men det blir alltid förstört av skatorna eller blåser sönder eller bara faller ihop på grund av dålig konstruktion. Ett år lyckades de faktiskt lägga ägg som ett par dar senare rullade ur boet. De är med andra ord ett korkat, utdöende troget par. Tycker de att livet förgylls av sura jordgubbar är de välkomna tillbaka, jag är ju ändå allergisk.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “jordgubbsmysteriet”

  1. fadern Says:

    Bra att du har överseende med de kämpande duvorna.
    Är det så att stads duvor har tappat de inbyggda instinkterna från naturen och saknar internet så de vet inte hur man bygger och när jordgubbar är mogna.

    • indelon Says:

      Ja, det verkar inte bättre. Nu när jordgubbarna är mogna har de slutat bry sig, och fågelmaten jag hängde ut i vintras har ingen fågel så mycket som pillat på. De verkar tycka lavendeln är läskig, och håller sig på hustaken numer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: